Printen met de zon – Blauwdrukken

10.00 Incl. BTW

Waarschijnlijk ken je de term “blauwdrukken” wel, als je een blauwdruk hebt gemaakt heb je een uitgewerkt plan en heb je dus precies uitgedacht wat er moet gebeuren.

Maar een cyanotypie, zoals het ook wel genoemd word, betekend nog zo veel meer. Je kunt er namelijk mee, op een hele laagdrempelige manier, “printen”. Afdrukken maken. Je herkent ze misschien wel van bladeren waarin je de nerf ziet zitten. Op de plek waar geen of minder zonlicht komt blijft de inkt ‘zacht’, deze is er dan nog gedeeltelijk of helemaal af te spoelen. Op deze manier krijg je de typerende uitstraling van een blauwdruk. Zoals de term al zegt, de kleur is een blauwtint en de lijnen die je er in maakt lichtblauw of zelfs wit.

Een fijne activiteit die buiten gedaan kan worden. Op naar een hoop mooie zonnige dagen!

 

14 op voorraad

Categorieën: , ,

Beschrijving

Als de zon weer doorkomt ren ik het liefst direct naar buiten om verder te kunnen experimenteren met deze techniek. Het is zo simpel maar kan ook zo gelaagd worden gemaakt en je hebt snel een resultaat te pakken. Is soms toch ook wel fijn.

Deze techniek, of toveren op papier, is goed met kinderen te doen. Ze zullen versteld staan van het effect wat ze er mee gaan creëren.

Wil je ook weten:
• Je ontvangt een pakketje met 10 papieren ondergronden om deze techniek te ontdekken.
• 2 houten ondergronden om te belichten, zelfde als het papier alleen werkt deze ondergrond anders, dat zul je moeten gaan ontdekken.
• Houten reststroom stukken waar mee je bijvoorbeeld vormen kunt leggen, een rood nerf blad (deze is heel fragiel!) en een glasplaatje.
• De uitleg en tips krijg je digitaal toegestuurd na de betaling, dit kan even duren en controleer ook je spamfolder.
• Let op! Omdat dit product een digitale download bevat kan dit product niet geretourneerd worden.

Zelf toevoegen:
• Een bakje water om het papier te kunnen spoelen.
• Een dosis zonnestralen en wat lef om te gaan uitproberen.
• Platte interessante materialen om te “printen” zoals een veer, stukje kant, bloemen, bladeren..

Andere suggesties…