Reststroom – Zero waste

1.25 Incl. BTW

Van alle producten die wij maken blijven leuke reststromen over. Eerst vanuit Beeldenbries maar nu vanuit MooiHout. Regelmatig gaat daar een doos met rest stukken naar Esther Hoogendijk van de Potjeskast die, met een super fijn concept en filosofie, de potjes vult met de mooiste materialen die zo een tweede leven krijgen.

Maar wij houden ook wel eens bewust een rest als rest over omdat deze zo leuk en toepasselijk is voor de tijd van het jaar om hier mee te knutselen en die rest stukken zijn hier uit te zoeken.

Dit wil je weten:
• Deze rest stromen kunnen soms gratis, soms tegen een kleine vergoeding, toegevoegd worden aan je bestelling. Ze worden niet gratis naar je verzonden.
• De reststromen wisselen constant en op is op. We maken onze meeste producten op aanvraag daarom kan er van iets ineens heel veel zijn en ook ineens niks. We maken geen rest stukken die niet nodig zijn!
• Met deze rest stukken kun je knutselen of stempels maken, bouwen en sorteren,…
• Vaak zit er nog papier op de delen (dit gebruiken we om onze producten schoon te kunnen snijden) dit kun je eraf peuteren met je nagels of maak gebruik van een speld.
• In deze blog lees je over leuke dingen die te doen zijn in de Herfstvakantie.

Afval is (bijna) niet nodig als je met goede materialen werkt en kijkt wat je met de kleine stukken nog kunt doen. En als je er zelf niks mee kunt dan zijn er altijd wel organisaties die dat wel kunnen! Zo heb je de Potjeskast van Esther Hogendijk maar ook de Kringloop of gastouders kunnen blij zijn met jouw rest stukken!

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , , Tags: , ,

Beschrijving

Dit wil je ook weten:
• Definitie zero waste
Letterlijk vertaald betekent zero waste ‘geen afval‘. Het doel van zero waste is om geen, of in elk geval zo min mogelijk, afval te creëren. Producten worden dus opnieuw gebruikt of gerecycled in plaats van weggegooid. Je hebt dan een duurzame en gesloten kringloop.
• Zero waste zie je ook terug in onze verzend verpakkingen. We gebruiken graag doosjes of karton wat al eens ergens anders voor gebruikt is. Soms is dat even zoeken of moet het iets verstevigd worden met wat Eco tape van Tesa maar alles wat niet in nieuwe verpakking verzonden hoeft te worden besparen we weer op het milieu. Ook hebben we een papier versnipperraar staan, als een verzending opgevuld moet worden dan het liefste met materialen die als eens gebruikt zijn.

• In deze blog lees je over leuke dingen die te doen zijn in de Herfstvakantie.

Extra informatie

Reststroom

Eekhoorn binnen deel

Andere suggesties…